Starović doveslala do svetske bronze

VIDEO K9: Reprezentativka Srbije u kajaku, Novosađanka Milica Starović, osvojila je pre nekoliko dana bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Češkoj, u disciplini K-1 na 200 metara. Televizija Kanal 9 je imala priliku da čestita Milici na postignutom uspehu.

0
416

U trci u jednosedu na 200 metara, na Svetskom prvenstvu u Češkoj, Starović je kroz cilj prošla u istom hiljaditom delu sekunde, kao i Slovenka Špela Janić Ponomarenko.

Odlukom sudijskog tima, obema takmičarkama pripala je bronza.

“To su te malo nespecifične stvari, ali dešavaju se u sprintu. Presrećna sam što sam doveslala do te bronzane medalje. Nekako samim tim je sreća veća što je to meni prva medalja u jednosedu. Do sada sam veslala grupne posede, a prošle godine stvarno sam žarko želela da se domognem i medalje iz jednoseda, ali nekako mi je uvek izmicala za jako malo. Na Evropskom prvenstvu sam prošle godine bila četvrta, ove godine isto na Evropskom četvrto mesto i konačno na Svetskom, drago mi je da sam na onom najglavnijem takmičenju to i vratila”, rekla je Starović.

Za svoju šansu u reprezentaciji kajakaši se bore iz iz godine u godinu, navela je Starović i dodala da će naredne sezone ponovo morati da dokaže svoj kvalitet ukoliko želi da nastavi da se takmiči.

“Ove godine sam ja izborila jednosede i težila ka tome da se u njima takmičim i u dva jednoseda, dve discipline na 500 i 200 metara, veslala sam još četverac koji je, prema mom mišljenju, bio obećavajući. I na Evropskom i na Svetskom prvenstvu smo ušle u A finale, na Evropskom nam je za malo izmakla medalja, tako da to svakako potvrđuje da je on vredeo i za dvosed stvarno nije bilo više ni mesta ni prostora i odlukom tima, odlučeno je da će veslati sestre Moldovan”, kazala je Starović.

Vremena za odmor nema, kaže Starović, s obzirom da predstoji Državno prvenstvo na Adi Ciganliji.

“Kajak je takav sport da stvarno nemamo vremena za odmor. Sad imamo još sledećeg vikenda na Adi Ciganliji Državno prvenstvo i time zvanično završavamo ovu sezonu i imamo kratak predah od maksimalno tri do četiri nedelje, nekih mesec dana i to je zapravo i aktivan odmor u kom mi moramo da nastavljamo da budemo aktivni i da neke trenbinge obavljamo i onda od oktobra nastavljamo sa pripremama za sledeću sezonu”, navela je Starović.

Starović je ovom prilikom izrazila želju da kajak u Srbiji bude prepoznat, te da jednog dana bude u mogućnosti da se pohvali uslovima za treniranje u svom klubu kakve zaslužuje da ima, te dodala da se nada da će možda baš svojim rezultatima uspeti nešto da popravi i promeni po tom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.