“Stara dama” danas slavi 110. rođendan

VIDEO K9: Povodom 110. rođendana FK Vojvodina, danas je na spomen-ploču u Temerinskoj ulici, na mestu osnivanja novosadskog superligaša, svečano postavljen lovorov venac.

0
24

Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada danas slavi jubilarni 110. rođendan.

A sve je počelo 1914, kada je na tromeđi Podbare, Salajke i Rotkvarije, grupa srpskih mladića, nošeni ljubavlju prema sportu i gradu, osnovali su svoj klub kako bi prikazali sebe u što boljem svetlu i želju za nacionalnom emancipacijom, kazao je Petar Đurđev, član Upravnog odbora kluba.

Povodom rođendana „stare dame“, bivši član Vojvodine Đorđe Vujkov i sadašnji prvotimac Lazar Jovanović postavili su lovorov venac na spomen-ploču u Temerinskoj ulici broj 12, na mestu gde je klub osnovan, uz prisustvo brojnih članova Udruženja veterana Vojvodine, koji čitavog svog života gaje ljubav prema ovom klubu, a i danas su verni navijači na svim utakmicama.

Aktuelni predsednik Udruženja veterana FK Vojvodina, Miladin Purać, koji je čitav svoj život proveo u ovom klubu, od pionira, omladinca i prvog tima za koji je igrao na poziciji golmana od 1974 do 1979. godine, podsetio je najveće uspehe „stare dame“ koje je ostvarila tokom duže od veka postojanja.

Program proslave rođendana FK Vojvodina zaokružuje večeras sa svojim navijačima prenosom svečane akademije i koncertom novosadskog Big Benda ispred Srpskog narodnog pozorišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.