Stanovnici Adica 20 godina čekaju asfalt

VIDEO K9: Stanovnici Zetske ulice u Adicama više od dvadest godina čekaju njeno asfaltiranje. Žale se da je nakon kiše ulica gotovo neprohodna, što im u velikoj meri otežava svakodnevne aktivnosti. Najveći je problem, ističu, što deca gaze po blatu i barama i onda takvi idu u školu.

556

Prema podacima popisa iz 2010. godine na području mesne zajednice “Adice” živi oko 8.000 stanovnika.

Kako kažu, godinama se suočavaju sa brojnim problemima i nemaju osnovne uslove za život. Sada je, ističu, najneophodnije asfaltiranje ulica, jer dvadeset godina gaze po blatu.

“Problem je donedavno bila kanalizacija i to smo rešili, a sada nam je problem voda i ulica. Ja verujem da je nas 80, 90 odsto sigurno platilo sve obaveze, a država nama vrlo malo”, rekao je Petar Trzin, stanovnik Zetske ulice.

Ovo potvrđuje i njegov komšija Zdravko Carić.

“Uglavnom su dva problema najveća, a to su rupe, voda, kada je velika kiša ne može se proći, potreban vam je čamac da prođete”, naveo je Carić.

Ističu da je život u takvim uslovima veoma težak, ali da je najteže deci koja po takvom putu i barama treba da idu u školu.

“Obujemo im čizme, pa u tim čizmicama idu do škole i onda se tamo preobuvaju, tako se putovanje odvija”, kazao je Trzin.

Dodaju da su se u nekoliko navrata obraćali nadležnima u vezi sa rešavanjem ovog problema. Kako kažu, pred svake izbore vlast obećava sređivanje, ali čim izbori prođu, niko ne spominje asfaltiranje.

“Sad su počeli graditi ovu susednu ulicu. Mi se interesovali, svi veseli, biće, biće, kad ono – ništa. Mi, kažu, radimo samo ovu ulicu jer su tu tri – četiri placa bila na licitaciji od države i pokrajine, a vi ostali – nikome ništa”, rekao je Carić.

Prema njihovim rečima, pomenuti problemi nisu aktuelni samo u ovoj ulici nego i u još desetak okolnih. S obzirom da su legalizaciju i sve dažbine redovno poplaćali, grad i država bi, ističu, mogli da im se oduže tako što će im napokon asfaltirati ulice i omogućiti normalan i dostojanstven život u XXI veku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.