Stanovi za izbegličke porodice u Temerinu

VIDEO K9: Nakon 25 godina čekanja, 20 srpskih izbegličkih porodica useliće se u svoje stanove u Temerinu.

132

Dvadeset izbegličkih porodica dobilo je juče ključeve stanova u Temerinu u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Reč je o porodicama koje su zbog rata devedesetih godina izbegle iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Time ćemo pokušati da makar delimično nadomestimo vašu bol za izgubljenim ognjištem i tako otvorimo vrata spokojnijoj budućnosti za sve vas. Svestan značaja uspešne realizacije ovog projekta koji će mnogima promeniti živote moja je dužnost da spomenem i da se zhvalim onima koji su omogućili da on ugleda svetlost dana. Regionalni stambeni program potprojekat 4 koji se realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i lokalnom samoupravom, u slučaju Temerina, na čelu sa poredsednikom opštine Đurom Žigom vredan je 18,6 miliona evra”, rekao je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova.

Od toga je 16,6 miliona evra donatorskih sredstava, kazao je Dačić, a 2 miliona evra je doprinos Republike Srbije.

“U okviru ovog podprojekta predviđeno je da se izgrade stanovi u 13 gradova, a u nekima od njih Arilje, Zrenjanin, Loznica, Kladovo, Negotin i Vrnjačka banja već smo podelili ključeve našim sugrađanima. Vlada Republike Srbije učestvuje u Regionalnom stambenom programu sa ukupno 25,3 miliona evra pri čemu se najveći deo sredstava ulaže u zemljište i prateću infrastrukturu u jedinicama lokalne samouprave gde se grade stanovi za izbeglice. Takođe, u okviru navedenih potprojekata obezbeđena su sredstva za rešavanje stambenih potreba za više od sedam hiljada izbegličkih porodica”, kazao je Dačić.

Ukupna odobrena bespovratna sredstva iznose 127 miliona, a Evropska Unija je najveći donator Regionalnog stambenog programa, rekao je Dačić i dodao da su realizaciju projekata u značajnoj meri podržale SAD i druge zemlje, te različite organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.