Stanovi za izbegla lica u Sremskim Karlovcima

VIDEO K9: Šesnaest izbegličkih porodica stambeno je zbrinuto juče u Sremskim Karlovcima. Stanovi su izgrađeni donatorskim sredstvima, u okviru Regionalnog stambenog programa.

0
163

Ključeve novoizgrađenih stanova i ugovore o zakupu dobilo je u Sremskim Karlovcima 16 izbegličkih porodica.

Stanovi u Čeratskoj ulici od broja 38 do 46 izgrađeni su donatorskim sredstvima. Rezultat Regionalnog stambenog programa koji je pripreman skoro 20 godina je skoro 16.000 različitih rešenja u četiri zemlje, od kojih je Srbija najveći korisnik koja će imati oko 7.600 stambenih rešenja, rekao je komesar Komesarijata za izbeglice Srbije.

Pred Komesarijatom za izbeglice Srbije je, kako je rekao Vladimir Cucić, veliki problem od skoro 18.000 stambenih rešenja za interno raseljene koji žive ispod granice siromaštva, a za koji se nadaju da će biti dobiti podršku u sklopu sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju. Oština Sremski Karlovci imala je oko 2.500 izbeglih i ratom ugroženih lica.

Dvanaest od 16 ovih stanova korisnici će nakon šest meseci imati mogućnost i da otkupljuju, dok su četiri u vlasništvu opštine koja će ih kasnije izdavati za stanovanje u socijalno zaštićenim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.