Stanovi za izbegla lica u 2022.

VIDEO K9: Radovi na izgradnji 94 nova stana za socijalno ugrožene izbegličke porodice teku predviđenom dinamikom, u skladu sa planom izgradnje, a useljenje porodica u ove stanove očekuje se na proleće 2022. godine.

0
22

Izgradnja stanova za izbegla lica u Veterniku teče u predviđenim rokovima, a završetak radova očekuje se krajem marta 2022. godine kada će se prve porodice useliti u ove objekte.

Pored kupovine stanova, radi se i na konkursima za kupovinu seoskih domaćinstava, građevinskog materijala i izgradnju montažnih kuća.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakao je da će se u ovom delu grada nalaziti parkovi, dečija igrališta, kao i da će parking mesta biti uređena.

U Veterniku je završeno 276 stanova za socijalno ugrožene porodice, a krajem septembra se očekuje useljenje 152 porodice u Futogu.

Šefica predstavništva Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice u Srbiji, Frančeska Boneli, naglasila je da je za deset godina Regionalni stambeni program zbrinuo više od 5800 porodica koje su dobile kuće.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, od kojih se 16.780 porodica nalazi u Srbiji.

Program je vredan 330 miliona evra i i finansiran je od strane zemalja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.