Stanovi za bezbednjake i u Sremskoj Mitrovici

VIDEO K9: U Sremskoj Mitrovici danas je položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

0
348

Sremska Mitrovica je šesti grad u Srbiji u kojem je počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

U naselju Kamenjar, kako je istaknuto prilikom polaganja kamena temeljca, biće izgrađeno 15.000 kvadrata stambenog prostora, sa rokom izgradnje od 16 meseci.

“Republika Srbija na ovaj način rešava suštinsko pitanje ljudima, koji rade u policiji, vojsci i službama bezbednosti, pitanje krova nad glavom”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar policije.

U oktobru će, prema najavi ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, početi izgradnja stanova u Beogradu, pripadnici bezbednosnih snaga uskoro će se useliti u stanove u Nišu i u Vranju.

„Vlada Srbije obezbedila je sredstva da u ovoj i sledećoj godini počne izgradnja 8.000 stanova, a u narednim godinama biće izgrađeno više od 20.000“, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da će vrednost tih 20.000 stanova biti 800 miliona evra, dok je vrednost ovih 8.000 stanova oko 300 miliona evra.

Izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti su značajan projekat kako za državu, tako i za gradove u kojima se oni grade, istkao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Pripadnici službi bezbednosti stanove u Sremskoj Mitrovici moći će da kupe po posebnim uslovima i ceni gotovo 50 posto nižoj od tržišne u ovom gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.