Stanovi i voda za romska naselja

VIDEO K9: Zahvaljujući donacijama Evropske unije, 500 romskih porodica iz neformalnih naselja širom Srbije rešiće svoje stambeno pitanje, a za one koji žive u naseljima na području pet vojvođanskih opština biće biće izgrađena vodovodna i obezbeđeni besplatni priključci, kako bi konačno dobili vodu za piće.

0
9

Prema poslednjem mapiranju,u Srbiji postoje 702 neformalna romska naselja, a kako bi bilo rešeno stambeno pitanje dela ovog stanovništva, po konkursu za socijalno stanovanje i aktivnu inkluziju koju sprovodi UNOPS, pozvano je 20 jedinica lokalnih samouprava da reše stambena pitanja 500 porodica iz društveno osetljivih grupa.

Pored rešavanja stambenog pitanja za 500 porodica, kroz ovaj projekat će odabrane porodice biti uključene u sprovođenje aktivne inkluzije.

Nakon mapiranja neformalnih romskih naselja u našoj zemlji, utvrđeno je da veliki broj njih nema vodu.

Zahvaljujući donaciji Evropske unije, pet opština u Vojvodini, Kovin, Alibunar, Stara Pazova, Kanjiža i Zrenjanin, do kraja ove godine dobiće sredstva za izgradnju vodovodne mreže, a romske porodice regularne priključke na postojeći vodovodni sisitem, kako bi im bila dostupna voda za piće.

Ovaj projekat finansirrala je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.