STANARI TRAŽE UKLANJANJE ANTENE

Na stambenoj zgradi u ulici Svetislava Kaspinovića nedavno su postavljene antene za mobilnu telefoniju. U strahu od svakodnevne izloženosti zračenju, stanari zgrade traže uklanjanje istih, uz obrazloženje da je predsednik skupštine stanara to odobrio bez njihove saglasnosti.

1244

Antene na zgradi u ulci Svetislava Kaspinovića postavljene su uz sagasnost predsednika stanara. Kako zgrada ima dva ulaza, a samim tim i dva predsednika, stanari drugog ulaza negoduju jer za misljenje o postavljanju antena na zajednički krov nisu pitani.

Pored stanara zgrade, protiv postavljnja antena su i stanari okolnih zgrada, prvenstveno zbog zračenja. Sa tom primedbom su se obratili i kabinetu gradonačelnika, gde su dobili odgovor da je zračenje predajnika zanemarljivo. Vida Jovičić iz zgrade preko puta ipak tvrdi da nije tako, i poziva se na knjigu Osnovi magnetobiologije, u kojoj je obrazložena štetnost elektromagnetnog zračenja.

Predstavnici stanara u ulazu 21 čak i sumnjaju da predsednik stanara koji je odbrio postavljanje antena ima većinu potpisa tog ulaza, jer su saglasnost navodno potpisivali vlasnici stanova koji čak nisu fizički prisutni, ali i podstanari, što nije po zakonu. Zbog svega oni su pokrenuli spor za smetanje poseda.

U odgovoru koji smo dobili od predstavnika mobilnog operatera, čije antene su postavljena na krovu zgrade, stoji da je su oni ponudu za zakup uputili skupštini stanara zgrade, kao i vlasniku prostora, i sa njima zaključili ugovor o zakupu.

Ugovor o zakupu potpisao je je ovlašćeni predstavnik zgrade, na osnovu odluke kojom je ovlašćen da u ime zgrade zaključi ugovor o zakupu. U saopštenju još stoji da oni poseduju sve dozvole za postavljanje predajnika, tačnije rešenje gradske uprave za zaštitu životne sredine Novog Sada, dozvole ratel-a i odobrenje za priključenje na elektrodistributivni sistem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.