Stanari hotela Bristol štrajkuju glađu

Svi stanari hotela Bristol stupili su danas u štrajk glađu. Kako kažu, zbog ugrožavanja lične i porodične sigurnosti i onemogućavanja najosnovnijih uslova za život isključenjem grejanja, lifta, fiksne telefonije i struje morali da preduzmu ovakav radikalan korak. Naglašavaju da će štrajkovati glađu sve dok im se ne omoguće normalni uslovi za život.

183

Penzionisani i aktivni pripadnici vojske i njihove porodice, koji su početkom devedesetih raseljeni iz bivše Jugoslavije i privremeni smeštaj dobili u hotelu Bristol u Beogradu, stupili su danas u štrajk glađu zahtevajući humanije uslove za život.

Naime, u tom hotelu trenutno boravi 11 porodica koje, kako prenose beogradski mediji, već dve i po decenije život provode u sobama od nekoliko kvadrata. Iako je bilo obećano da će im novi smeštaj biti dodeljen početkom septembra prošle godine, umesto toga, kako kažu, dobili su naloge za iseljenje.

List Danas prenosi da je Zaključkom Vlade Srbije od 28. avgusta 2018. godine, utvrđena obaveza Ministarstva odbrane da objekat vojnog hotela „Bristol“ isprazni i izmiri sve troškove komunalija i struje i preda Republičkoj direkciji za imovinu.

Do te primopredaje, prema izjavama stanara koje prenose mediji, nikada nije došlo, samo je okačeno obaveštenje kojim im je stavljeno do znanja da od 1. maja prestaje sa radom recepcija, da su sve ispražnjene sobe zaključane i zapečaćene.

Pred grejnu sezonu isključeno im je grejanje, lift, a od juče nemaju ni struju kao ni fiksne telefone, prenosi N1, zbog čega su se obratili i Zaštitniku građana, tražeći da reaguje.

Objekat Bristola bi, prema ugovoru sa Republikom Srbijom, trebalo da preuzme kompanija „Beograd na vodi“ koja namerava da ga pretvori u luksuzni hotel.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.