Stan, Apoteka i Spens u neizvesnosti dočekuju 2018.

VIDEO K9: Kraj 2017. godine pojedina gradska preduzeća dočekuju u neizvesnosti. Iako najavljivano kao rešenje, JKP Stan još uvek nije ušlo u javno-privatno partnerstvo, a u velikim problemima su i Apoteka i SPENS.

1208

Na zahtev potencijalnih privatnih partnera, prema rečima gradonačeknika, do 15 januara produžen je rok za otvaranje ponuda za javno-privatno partnerstvo u JKP Stan. Tada će biti poznato da li će ponuda, pre svega, uopšte biti, ali i koji će dalji koraci biti preduzeti u rešavanju statusa ovog preduzeća.

 

“Ako ne uspe poziv za prvo privatno-javno partnerstvo, donećemo odluku na nivou grada da li ćemo ići u drugi poziv, sa korigovanim uslovima, ili ćemo se odlučiti na neki od alternativnih poteza. Jedno od njih jeste i gašenje Stana. Ili, potpuna reorganizacija preduzeća, sa manjim brojem zaposlenih i sa fokusiranjem samo na određene poslove kojima se JKP Stan bavi”, rekao je  gradonačelnik Miloš Vučević.

Dug Stana, koji je pre nekoliko godina iznosio preko 800 miliona dinara danas je manji za više od 300 miliona, istakao je gradonačelnik, koji je naveo da je, što se tiče Apoteke Novi Sad, mnogo veći optimista u uspeh, nakon što je obavljen prvi intervju za privatno-javno partnerstvo za tu ustanovu.

 

“Oni su postavili određena pitanja, mi imamo rok da odgovorimo, čekaćemo onda odgovor komisije, da nam daju zeleno svetlo da se ide u privatno-javno partnerstvo za Apotekarsku ustanovu Novi Sad. Tu sam apsolutni optimista u uspeh privatno-javnog partnerstva, ako dobijemo zeleno svetlo od komisije da idemo”, istakao je on. 

Gubitaš koji povlači ogromna sredstva iz gradske kase je i SPENS, koji će doći na red nakon završetka procesa u Apoteci.

 

“Moramo otvoriti, da kažemo, unutrašnji dijalog na nivou grada, šta ćemo sa SPENS-om? Hoćemo li da dajemo više para za SPENS, a morali bi ako želimo mi da ga izdržavamo, morali bi, možda i po milijardu dinara godišnje da dajemo”, rekao je Vučević. 

Sugrađani SPENS doživljavaju kao simbol, a taj simbol košta, naveo je gradonačelnik i dodao da bi moguće rešenje za probleme ovog preduzeća moglo takođe biti javno-privatno partnerstvo, ili možda čak i neke radikalnije mere.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.