Stambeno zbrinjavanje višečlanih porodica

VIDEO K9: Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava porodicama sa troje ili četvoro dece za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine dodeljeni su danas na Sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

0
54

Porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja danas su dodeljeni ugovori na Sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

Ugovore je dobilo 197 višečlanih porodica, a za ovu meru populacione politike Pokrajinska vlada je ove godine obezbedila 250 miliona dinara.

Za kupovinu nekretnine pomoć je dobilo 17 porodica, dok će 180 porodica dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan.

Pokrajinska vlada je, naglasio je Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade, od uvođenja ove mere pronatalitetne politike 2018. godine stalno povećavala iznose za tu namenu, u nameri da porodicama u Vojvodini pruži novu nadu i energiju i obezbedi bolje uslove za život.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, naveo je da je ova demografska mera pažljivo kreirana, te da će se u narednom periodu pokazati koliko je značajna te da u prilog tome govori i činjenica da su i drugi nivoi vlasti uveli sličan vid podrške.

Vuletić je podsetio da Pokrajinska vlada izdvaja sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim za biomedicinski potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.