Stamatović: Protesti su legitimno pravo građana

VIDEO K9: Ograničavanje medijskih sloboda i ignorisanje potreba svih građana bez obzira na njihovu političku pripadnost doveli su do protesta koji se mesecijama odvijaju na ulicama gradova širom Srbije, rekao je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina i stranke Zdrava Srbija u emisiji Otvoreni ekran.

243

Protesti koje građani mesecima organizuju, sad evo u oko 60-ak gradova širom Srbije, predstavljaju izražavanje gneva i nezadovoljstva nakupljenog jer aktuelna vlast nije rezumela potrebe običnih građana i državnih institucija, rekao je predsednik stranke Zdrava Srbija.

“Tako da su, misleći ako su dobili tu podršku preko 50% na izborima, izborima koji su ostavili razloga za sumnju u regularnost, da se na taj način nadmeno, bahato i oholo ponašaju. To ni jedna vlast nije upražnjavala od 2000. godine pa naovamo”, kazao je Stamatović.

Protesti su legitimno pravo građana u slučajevima kada vlast zloupotrebi narodnu volju, istakao je Stamatović, a napad na lidera Levice Srbije u Kruševcu bio je samo povod za “1 od 5 miliona – Stop kravavim košuljama.

“Tako da eto, došli smo danas u situaciju da su krenuli ti protesti zato što je Borku Stefanoviću razbijena glava u Kruševcu. Praktično je to bio pokušaj ubistva, ali vlast je to gledala da prikaže kao, eto, neki sporadičan incident i da su to neke lakše povrede”, naveo je Stamatović.

Sa druge strane, prema rečima Stamatovića, fabrikuju se incidenti u kojima se pripadnici protesta i opozicioni lideri i aktivisti prikazuju kao nasilnici, huligani i izdajnici.

“E, to su neke stvari kada vi, ono što se vama dešava hoćete da prikažete na drugi način, da prosto lažete, da ne govorite istinu. Ali istina uvek nađe pravi put i dođe do krajnjeg korisnika, tako i ovde”, istakao je Stamatović.

Povratak u totalitarni režim u kojem jedan čovek odlučuje o svemu, ograničavanje medijskih sloboda i ignorisanje potreba svih građana bez obzira na njihovu političku pripadnost, poništili su godine borbe za demokratiju koju su građani započeli devedesetih, što su, prema mišljenju stamatovića, osnovni razlozi protesta poslednjih meseci koji ne jenjavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.