Stamatović: Problem sa mesnom zajednicom u Azanji

VIDEO K9: Azanju kod Smederevske Palanke posetili su čelnici Zdrave Srbije i tom prilikom razgovarali o problematičnom funkcionisanju saveta mesne zajednice u tom selu.

0
19

Meštani Azanje, nekada najvećeg sela u bivšoj Jugoslaviji, predsedniku Zdrave Srbije Milanu Stamatoviću i predsedniku Izvršnog odbora te stranke Arsenu Đuriću, koji su posetili opštinu Smederevska Palanka, ukazali su na problem u funkcionisanju lokalne sredine u kojoj već godinama, kako kažu, ne postoji Savet mesne zajednice, već tu kolektivnu funkciju obavlja pojedinac što je protivzakonito prema Odluci o mesnim zajednicama opštine Smederevska Palanka.

“Takva je situacija u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Smederevska Palanka”, tvrdi predsednik Opštinskog odbora stranke u Smederevskoj Palanci Dejan Milivojević koji najavljuje da će lokalni odbor Zdrave Srbije na prvoj sednici Skupštine opštine pokrenuti tu temu tražeći razrešenje te situacije.

Na poslednjim lokalnim izborima za odbornička mesta u lokalnoj skupštini Zdrava Srbija je osvojila dva odbornička mandata i pored Milivojevića interese građana u ime Zdrave Srbije zastupa i diplomirani agronom Slobodan Milosavljević.

Stamatović i Đurić su tokom posete Azanji posetili i hram svetih Vrača Kozme i Damjana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.