Stagnira broj prijava nasilja

VIDEO K9: Prema zvanično javnoj dostupnoj evidenciji, od proglašenja epidemije korona virusa, nije zabeležen porast porodičnog nasilja na teritoriji Novog Sada, kažu u Sigurnoj ženskoj kući.

0
36

Centar za socijalni rad grada Novog Sada tokom vanrednog stanja od 15. marta do 7. maja ove u godine i u istom periodu prošle godine, beleži skoro isti broj prijava za nasilje u porodice, odnosno 276 prijava zabeleženih u pomenutom periodu 2019. i 212 prijava ove godine, kaže rukovoditeljka Sigurne ženske kuće novosadskog Centra za socijalni rad.

Na fenomen i pojavu nasilja u porodici utiču individualni, interpersonalni i kulturološki faktori koji deluju u zajednici, podsetila je Padejski Šekerović.

Trenutno je u Sigurnoj ženskoj kući utočište od nasilja našlo pet žena i šestoro dece, na snazi su mere zaštite protiv širenja kovid-19 virusa, a vrata su otvorena za sve one kojima ovakav vid pomoći potreban.

Padejski Šekerović je istakla da funkcioniše i proces pravne, psihološke i generalno psihosocijalne zaštite korisnika, Sigurna kuća radi na njihovom psihološkom i ekonomskom osnaživanju, što je ključno za žrtve nasilja.

Žrtve nasilja u porodici, nasilje mogu prijaviti policiji na broj 192 u bilo koje doba dana i noći, a takođe mogu kontaktirati Sigurnu žensku kuću na broj 021/646-57-46 i Centar za socijalni rad na broj 021/210-14-03.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.