Stadion RFK Novi Sad početkom 2024. godine

VIDEO K9: Rekonstrukcija i opremanje stadiona RFK "Novi Sad" teče planiranom dinamikom, a prostor će biti kompletno renoviran početkom naredne godine, rekao je gradonačelnik Novog Sada koji je danas obišao stadion i Mesnu zajednicu Radnički. Grad za ovu investiciju izdvaja ukupno 350 miliona dinara.

0
100

U okviru radova na obnovi stadiona RFK Novi Sad na Detelinari, u toku je rekonstrukcija i opremanje tribina kapaciteta 208 gledalaca, nakon čega će uslediti uređenje podtribinskog prostora, upravna zgrada je dobila kostur i konture, a završetak svih radova očekuje se početkom naredne godine, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić tokom obilaska radova.

U saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom u planu je, kako je naveo, postavka veštačke trave kako bi fudbaleri mogli duže da treniraju u promenljivim vremenskom uslovima tokom cele godine.

Sama upravna zgrada sadrži svlačionice, ambulantu, teretanu i veliku salu za borilačke veštine.

Đurić je poručio da mu je drago što u ovom prostoru trenira nekoliko stotina dece, od čega, kako je naveo, sigurno živi prvi tim.

Rok za završetak ovog objekta koji je bio do kraja septembra probijen je, kako je pojasnio, zbog radova nepredviđenih prvobitnim projektom rekonstrukcije, koji su doveli i do poskupljenja od 30-ak miliona u odnosu na planiranih oko 205 miliona dinara.

Đurić je potom posetio i Mesnu zajednicu „Radnički“ gde je razgovarao sa sugrađanima iz tog dela grada.

U ovu mesnu zajednicu je, prema rečima gradonačelnika, tokom protekle decije uloženo milijardu i 700 miliona dinara. Najveći projekat bio je izgradnja centralne kuhinje PU “Radosno detinjstvo“, zatim asfaltiranje i opremanje u ulici Novoj, renoviranje zgrade Mesne zajednice „Radnički“, a ono što očekuje sugrađane u ovom delu grada je asfaltiranje od Bulevara Evrope ka Rumenačkom putu i radovi na kvartovskom uređenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.