Štab za vanredne situacije APV

VIDEO K9: Na osnovu odluke predsednika Srbije o uvođenju vanrednog stanja, u Pokrajinskoj vladi danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine.

22

Štab za vanredne situacije AP Vojvodine doneo je danas odgovarajuće naredbe i mere koje će biti sprovedene na teritoriji AP Vojvodine, posebno u delu rada ustanova za koje je nadležna Pokrajinska vlada.

Biće rađeno u koordinaciji sa Vladom Srbije i štabovima za vanredne situacije lokalnih samouprava, uključujući i mere kontrole građana u izolaciji.

Mirović je najavio da će biti otvorene dodatne telefonske linije na Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i fejsbuk stranica za sva pitanja u vezi sa virusom korona.

Takođe će u narednim danima, pored postojećih, biti zaposleno najmanje deset sanitarnih inspektora koji će raditi na terenu.

Na sednici najveća pažnja bila je posvećena zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima.

Pokrajinska vlada, kako je saopšteno, otvoriće poseban račun za donacije koje će biti namenjene zdravstvenim radnicima, koji su pokazali visoku odgovornost, profesionalnost i stručnost, a Vojvodina, prema rečima Mirovića, raspolaže sa dovoljno ljudi i sa dovoljno medicinske opreme.

Od danas u AP Vojvodini ne rade predškolske ustanove, škole, fakulteti i kulturne ustanove, dosledno se sprovode mere zabrane poseta socijalnim ustanovama, rekao je Mirović koji je apelovao na građane da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije i nadležnih službi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.