Šta smo jeli za praznike?

VIDEO K9: Zbog obilnije ishrane tokom praznika brojni naši sugrađani su sigurno imali i zdravstvenih problema, ali je u Novom Sadu zabeleženo i nekoliko slučajeva trovanja hranom u meksičkom restoranu jednog od tržnih centara.

0
17

Praznična trpeza tradicionalno je obilnija od svakodnevne, a božićna naročito, zbog slavljeničke atmosfere i često neumerene ishrane nakon posta.

U Novom Sadu je, nažalost, proteklog vikenda zabeleženo i trovanje hranom. Tanjug je preneo da je u jednom restoranu u Tržnom centru Promenada došlo do trovanja hranom zbog čega se više ljudi i dece javilo na infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine.

U Kliničkom centru su potvrdili da je došlo do trovanja hranom i da su pacijenti nakon pregleda i dobijene infuzije pušteni kući, odnosno da je u petak primljeno nekoliko pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije, sa lakšom kliničkom slikom koji su se žalilina povraćanje, temperaturu i dijareju koji su simptomi trovanja, kao i da su o dobijenim epidemiološkim podacima obavešteni nadležni organi. T

okom vikenda je zbrinuto 18 osoba, među kojima su i deca, preneo je 021, navodeći i da nema novih informacija od inspekcijskih ili drugih državnih organa o tome šta se preduzima povodom ovog slučaja.

Jedino se oglasila sanitarna inspekcija u kojoj je za 021 rečeno da su zajedno sa kolegama iz veterinarske inspekcije hitno i vanredno kontrolisali ovaj meksički restoran, da nisu utvrđeni sanitarno-higijenski nedostaci, da su uzeti uzorci hrane i briseva radi laboratorijskog ispitivanja njihove higijenske ispravnosti, kao i da su svi zaposleni upućeni na vanredne sanitarne preglede.

Prodajno mesto ovog restorana u “Promenadi” je danas zatvoreno u ovom tržnom centru, bez obaveštenja zbog čega ne radi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.