Šta smo “guglali” u 2016?

U 2016. godini, korisnici interneta širom sveta najviše su pretraživali pojmove "Pokemon Go", "Ajfon 7" i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je najveći pretraživač Gugl.

657

Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slede “Pokemon Go” i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje je objavio Gugl.

Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i “Kako da glasam na referendumu o EU?”, “Kako da dobijem irski pasoš?”, “Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište…?”

Nemcima je, takođe, na prvom mestu fudbal, na drugom igrica “Pokemon”, a trećem “Ajfon 7”.

Politiko prenosi da su se u Nemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika – na prvom mestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj je građane najviše interesovao evropski fudbal i dve igrice – “Pokemon” i “Sliter”, ali u prvih 10 mesta našli su se Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Guglu ostali verni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, dok je treće osvojio “Pokemon”. Ipak, interesovali su se i “Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi?”, kao i “Šta ako Engleska napusti EU?”.

U Italiji su prednost dali “Pokemonima”, a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u “opcijama zašto” Italijane više zanimalo “Zašto se mačke plaše krastavaca?” od “Zašto se dogodio puč u Turskoj?”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.