Šta političari očekuju od izbora

VIDEO K9: Na ovim izborima svi imaju velika očekivanja, pa je ekipa Kanala 9 porazgovarali sa političarima i drugim javnim ličnostima o toku izbora i njihovoj proceni ishoda.

379

Nakon izbora od izuzetnog je značaja da Srbija nastavi putem kojim je krenula, rekao je danas Igor Mirović iz Srpske napredne stranke, istakavši da je neophodno da se promene dese i u Vojvodini, što i očekuje od ovih izbora.

“Ja sam glasao za Srbiju budućnosti i Srbiju koja će nastaviti reforme u važnim oblastima života i rada, u zdravstvu, školstvu i svim drugim oblastima u kojima su reforme na pragu onih promena i ideja i rezulatata koji su se i desili u proteklom periodu”, kazao je Mirović.

Ovoj državi je, prema rečima lidera Treće Srbije Miroslava Parovića, potreban pun demokratski legitimitet i zbog toga je neophodno da izbori proteknu u najboljem redu i da niko ne ospori rezultate.

“Pre svega očekivanja su mi da politička grupacija koju predvodim prođe dobro na ovim izborima i da zaista napravimo treći politički pol u ovoj zemlji koji je neophodan kako bi se ostvarila stabilnost i kako bi se izbegla ta fatalna podeljenost na ‘ua’ i ‘ura Vučić’ politiku”, rekao je Parović.

Iako je bilo nekih problema po biračkim mestima, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine kažu da očekuju da sve prođe regularno i nadaju se dobrim rezultatima.

“Ja očekujem da Liga, kada su u pitanju izbori za Skupštinu Grada Novog Sada i za Skupštinu APV, dobije toliku podršku da ćemo mi ligašice i ligaši biti ti koji će da formiraju pokrajinsku odnosno novosadsku vlast”, smatra Robert Kolar iz LSV.

 

 

“Ja očekujem da ćemo biti negde oko 15 % u gradu, na pokrajini nešto slabije, ali mislim da su to realne procene. Voleo bih da se iznenadimo u pozitivnom smislu”, ocenio je Aleksandar Kravić iz LSV.

Ovaj dan je praznik demokratije, rekao je danas Miroslav Vasin iz Demokratske stranke, istakavši da je siguran da će građani prepoznati rad Demokratske stranke proteklih godina.

“Verujem da će građani prepoznati one koji su se oduvek borili za evropsku Srbiju, kojima su vojvođanske vrednosti, multietničnost i multikulturalnost uvek bile najvažnije, za one koji su gradili bolnice i škole po Vojvodini i za one koji su Novi Sad uvek smatrali starim evropskim gradom”, naveo je Vasin.

U SPS-u kažu da očekuju mnogo bolji rezultat nego što je to bilo 2012. godine, a naročito kada je reč o Vojvodini.

“Mnogo smo radili, mnogo toga smo promenili u SPS-u i nadam se da ćemo imati značajno bolji rezultat. Što se tiče nivoa Republike, ja ću ponoviti da SPS očekuje ukupno preko 500.000 glasova, a možda i više. Nadamo se da će tako i biti”, rekao je Dušan Bajatović.

Skromnija očekivanja ima Zelena stranka, ali se, kako kažu, nadaju da će imati svoje predstavnike na svim nivoima vlasti.

“Moja lična očekivanja su da prvi put Srbija dobije Zelenu stranku u parlamentu i da pokažemo da politika može stvarno biti drugačija”, naveo je Goran Čabradi.

U Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka kažu da je danas dan kada će sugrađani pokazati koliko vole svoju državu i koliko im je stalo do budućnosti nas i naše dece.

“Bio sam sasvim siguran da se od početka ove izborne kampanje uopšte ne dovodi u pitanje to da će stranka premijera Vučića odneti ubedljivu pobedu, a daleko veće pitanje je to koja će od ovih manjih opcija uspeti da preskoči izborni prag od 5%”, rekao je Nemanja Starović, predsednik Regionalne razvojne agencije Bačka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.