Šta nam znači nasleđe?

VIDEO K9: Međunarodna konferencija pod nazivom „Šta nasleđe znači za nas“ na kojoj će biti predstavljena važnost kulturnog nasleđa i njegov značaj za lokalnu zajednicu, biće održana u ponedeljak u Kulturnoj stanci Svilara, najavio je danas direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Siniša Jokić.

0
25

Važnost kulturnog nasleđa i njegov značaj za lokalnu zajednicu biće predstavljena u ponedeljak na Međunarodnoj konferenciji „Šta nasleđe znači za nas?” u Novom Sadu. Na skupu će evropskoj i svetskoj javnosti biti prezentovan Almaški kraj, koji je 2019. proglašen prostorno kulturno-istorijskom celinom. Konferenciju organizuju Udruženje „Almašani” i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, uz učešće Faro mreže Saveta Evrope čiji je Udruženje „Almašani” aktivan član.

Zvanična i nezvanična sardanja između organizacija civilnog društva i javnog sektora ključna je za dostignuća u oblasti kulturnog nasleđa, a upravo je to i razlog zbog kojeg se, u okviru Faro mreže, Almaški kraj ističe kao primer dobre prakse, kažu u Udruženju „Almašani“.

Udruženje „Almašani“ ove godine slavi 16. rođendan, a predsednik ovog udruženja istakao je da su posebno ponosni na to što su od svog osnivanja članovi Faro mreže Saveta Evrope.

Međunarodna konferencija „Šta nasleđe znači za nas“ biće održana u ponedeljak, 25. oktobra, u prostoru Kulturne stanice Svilara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.