“Šta nam teško” u finalu

VIDEO K9: Mladi širom Srbije u dobi od 15 do 30 godina mogu da prijave svoje projekte na konkurs „Šta nam teško” koji će im omogućiti finansijsku i mentorsku podršku u realizaciji ideja koje odgovaraju potrebema lokalne zajednice. Konkurs se bliži kraju pa iz organizacije Pokret gorana Vojvodine, koji je jedan od partnera u sprovođnju ovog konkursa, pozivaju sve zainteresovane da što pre prijave svoje ideje.

0
16

Kroz konkurs „Šta nam teško“, koji je namenjen mladima od 15 do 30 godina, biće podržano ukupno 130 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 42.000 dinara po projektu.

Kako navodi Marija Petrović, mentorka Omladinskih grupa organizacije Pokret gorana Vojvodine, koji je zadužen za područje Pokrajine, ideje za projekte su potpuno slobodne i različite jer je cilj da se podstakne kritičko razmišljanje kod mladih.

Neke ideje mladih su već realizovane, a pošto se bliži završetak konkursa Petrović je pozvala mlade da što pre prijave svoje projekte kako bi realizovali svoje ideje i učinili svet malo boljim i lepšim mestom.

Za učešće u programu se mogu prijaviti neformalne grupe od najmanje pet osoba od 15 do 30 godina koje su državljani i borave na teritoriji Srbije, među kojima se jedna od njih izdvaja kao zvaničan punoletni predstavnik ili predstavnica grupe, a koje su direktno odgovorne za pripremu i realizaciju projekta koji predlažu, kao i udruženja mladih, čiji Upravni odbor ima minimum 2/3 mladih u ovoj starosnoj grupi.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovodi se u okviru programa Mladi su zakon, a realizuju ga Mladi istraživači Srbije zajedno sa četiri partnerske organizacije, Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.