Šta muči Novosađanke?

VIDEO K9: Povodom Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Novog Sada, zajedno sa saradnicima, organizovao je prijem i sastanak u Gradskoj kući. To je ujedno bila i prilika da se problemi u gradu sagledaju iz ženskog ugla.

0
414

“Danas sam imao čast i zadovoljstvo da razgovaram, priliku da čujem i naučim mnogo toga. Sa našim sugrađankama koje se bore za bolju zdravstvenu zaštitu naše dece, koje se bore za preventivu kod neželjenih situacija nasilja u porodici, sa sugrađankama koje pokazuju da žene mogu da budu uspešne, privatnici, preduzetnici da budu uspešne”, rekao je Vučević nakon sastanka.

Cilj je, naveo je gradonačelnik, zajedničko iznalaženje rešenja za probleme, kako bi se Novosađankama olakšao život.

Rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski – Šekerović je istakla kontinuiranu podršku Grada svima koji se bore sa problemom nasilja u porodici.

“Nasilje u porodici je problem sa kojim se grad Novi Sad proteklih godina suočava na različite načine. Izgradnja i u potpunosti finansiranje funkcionisanje sigurne ženske kuće je kao prihvatilište za ženu i decu ugrožena porodičnim nasiljem, je jedan od načina borbe grada sa ovim kompleksnim fenomenom”, navela je Padejski – Šekerović.

Pitanje nezaposlenosti, odnosno teške zapošljivosti žena žrtava nasilja u porodici, koje dovodi do njihove ekonomske zavisnosti i prinudnog ostanka u partnerskoj zajednici, veliki je problem sa kojim je potrebno ozbiljno se suočiti, navodi Šekerović.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruženja građana “Sreća”, Centra za socijalni rad, Kola srpskih sestara, Udruženja penzionera Novi Sad, Udruženja dece obolele od raka NURDOR.

“Jednostavno je divno kada neko, odnosno, kada u današnjem slučaju Grad Novi Sad, prepozna ono što radimo i čime se bavimo. Ne radimo mi to zbog toga, ali zaista moramo da priznamo potpuno iskreno, predivan osećaj, divna jedna emocija što smo ovde, što su nas pozvali i ugostili. Dali na značaju onome što svakog dana radimo i zaista od srca se trudimo”, kazala je Joland Korora iz NURDOR-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.