Šta je zdravo patriotski?

VIDEO K9: One nevladine organizacije koje se finansiraju sa Zapada imaju tendenciju da sve što je patriotski i zdravo deklarišu kao srpski nacionalizam, ocenio je novinar Lav Pajkić.

121

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina je osudila stavove predsednika Matice srpske Dragana Stanića iznete u razgovoru za beogradske Večernje novosti, ocenivši da Stanić i ta institucija nastavljaju tradiciju “raspirivanja pogubne velikosrpske nacionalističke retorike”.

Građanska Vojvodina je pozvala “zdrave društvene snage” u Vojvodini na ujedinjenje u borbi protiv “nacionalističke pošasti”.

Kako komentariše saopštenje Građanske Vojvodine pitali smo tv-voditelja i novinara Lava Pajkića.

U saopštenju Građanske Vojvodine je navedeno da je Matica srpska, nažalost, još jedna u nizu institucija u Srbiji koja je do te mere zagađena nacionalizmom da je odavno izgubila bilo kakvu emancipatorsku ulogu.

Umesto toga, ona je nastavila sa guranjem društva u još dublje šovinističko živo blato. Propaganda, se prema saopštenju, sprovodi iz Vojvodine, koja je nekada važila za oazu suživota i tolerancije u ovom delu sveta. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.