Šta je u predlogu Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti

VIDEO K9: Predlogom Zakona o invalidsko - boračkoj zaštiti nisu zadovoljni poslanici Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije. Niz zamerki na predloženi zakon izneo je narodni poslanik Božidar Delić za zrenjaninsku KTV.

0
1475

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović je izjavio tokom rasprave o dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca da će Vlada republike Srbije “preduzeti sve zakonom propisane mere da se poboljša položaj ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica”.

Pored toga u Skupštini je najavljeno da se priprema i ‘’krovni’’ zakon koji bi rešio status ratnih vojnih veterana, vojnih invalida i porodica poginulih u otadžbinskim ratovima od 1991. do 1999. Zašto se na ovim predlozima sporo radi i koji su razlozi što se ova akta još uvek ne usvajaju, komentariše poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Božidar Delić.

Jedna od najvećih zamerki koja je upućena predlagaču novog Zakona o invalidsko boračkoj zaštiti je da postoji otvoreno kršenje važećeg zakona iz oblasti boračko invalidske zaštite na štetu korisnika, a posebno u vezi primene člana 28.

Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. Ovim članom su propisane osnove za utvrđivanje prava kao i način usklađivanja tih prava.

Ovakvim postupanjem se prema oceni udruženja veterana i boraca ratova od 1990. do 1999.godine, vrši realno umanjenje sada priznatih prava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.