Šta je u predlogu Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti

VIDEO K9: Predlogom Zakona o invalidsko - boračkoj zaštiti nisu zadovoljni poslanici Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije. Niz zamerki na predloženi zakon izneo je narodni poslanik Božidar Delić za zrenjaninsku KTV.

1055

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović je izjavio tokom rasprave o dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca da će Vlada republike Srbije “preduzeti sve zakonom propisane mere da se poboljša položaj ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica”.

Pored toga u Skupštini je najavljeno da se priprema i ‘’krovni’’ zakon koji bi rešio status ratnih vojnih veterana, vojnih invalida i porodica poginulih u otadžbinskim ratovima od 1991. do 1999. Zašto se na ovim predlozima sporo radi i koji su razlozi što se ova akta još uvek ne usvajaju, komentariše poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Božidar Delić.

Jedna od najvećih zamerki koja je upućena predlagaču novog Zakona o invalidsko boračkoj zaštiti je da postoji otvoreno kršenje važećeg zakona iz oblasti boračko invalidske zaštite na štetu korisnika, a posebno u vezi primene člana 28.

Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca. Ovim članom su propisane osnove za utvrđivanje prava kao i način usklađivanja tih prava.

Ovakvim postupanjem se prema oceni udruženja veterana i boraca ratova od 1990. do 1999.godine, vrši realno umanjenje sada priznatih prava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.