Šta je obeležilo 2017?

VIDEO K9: Na samom kraju 2017. u emisiji Otvoreni ekran sumirali smo ovu godinu. Šta ju je obeležilo i po čemu ćemo pamtiti 2017. govorio je novinar Duško Bogdanović.

0
568

Generalno 2017. godina ni na lokalnom ni na svetskom nivou nije zaslužila da se dugo pamti, a pogotovo ne po lepom,smtra novinar Dušan Bogdanović.

Početak godine obeležila je inauguracija amerčkog predsednika Donalda Trampa, ali je svega nekoliko meseci kasnije i Srbija dobila novog predsednika države.

“Šta god ja mislio o predsedniku, o njegovom dotadašnjem  i radu koji je sledio, činjenica je da je to pobeda da ne može ništa da se zameri, sem da se čestita i da se to uzme kao podatak za ubuduće, da vidimo kako ćemo dalje, a sama inauguracija ne znam koliko je bila sklepana, koliko je to trebao da bude presek srpskog glamura i elite, a to je bilo sve samo nije bilo to što se očekivalo”, rekao je novinar Duško Bogdanović.

Ni ova godina nas nije poštedela rijalitija, a kljčni rijaliti dešava se zapravo u skupštini, stava je Bogdanović, podsećajući na slučaeve glasanja nakon zvonca, gađanja mišem, unošenja kamena i slično.

“Ja sam protiv grubih reči a kamoli nasilja te vrste, ne može čovek koliko god da te je iznervirao, ako si muškarac sačekaj ga na parkingu obavite to što imate, to mi je apsolutno neshvatljivo, ali pravljenje priče oko agresije miša… Svi ti ljudi imaju svoju proodicu, prijatelje, sigurno među njima ima trezvenih ljudi, kako im ne kažu da to niej dobro i da će se to jednog dana  okončati”, navodi Bogdanović. 

Čitavoj lošoj situaciji u društvu u Srbiji kumovali su i idalje kumuju mediji, koji u prvi plan stavljaju pogrešne društvene vrednosti i tako formiraju stavove svoje publike.

“Jedna od novianrki koju izuzetno cenim je dobila godišnju nagradu Udruženja novinara Srbije. I sad u jednim novinama ide relativno kratki intervju, koliko ona i zaslužuje, recimo 1/4 strane, a tri puta veći razgovor sa koleginicom koja već 20 godina radi kao voditelj jedne tv emisije. Naslov je “Valjda ću se ove godine udati”, a poenta je drago mi je što imam najlepše noge na RTS-u”, rekao je on. 

Senzacionalizam i dalje puni naslovnice, a istraživačkih tema sve manje, kaže Bogdanović, dodajući da je zahvaljujući društvenim mrežama privatan život postao lakše dostupan javnost, pa tako i obični anonimusi mogu dospeti u udarne vesti samo zbog nekog teksta ili fotografije koju su objavili.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.