Šta je korupcija u Srbiji?

VIDEO K9: Naša zemlja još uvek nije na pravom putu kada je reč o borbi protiv korupcije i ne zna šta ta borba zapravo znači, ocenio je član Političkog saveta Liberalno demokratske partije Dragan Civrić.

0
249

Ministarka pravde Kuburović je ocenila da borba protiv korupcije u Srbiji nikada nije bila na višem nivou nego danas, i ukazala da među optuženima i osuđenima za korupciju ima visokorangiranih funkcionera, kao što su sudije, javni tužioci, zatim direktori javnih preduzeća, ali i pomoćnici ministra.

Da li deli ovakvu ocenu ministarke i da li je borba protiv korupcije zaista na najvišem nivou do sada, bilo je pitanje koje smo postavili članu Političkog saveta Liberalno demokratske partije Draganu Civriću.

Na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada novih antikorupcijskih regionalnih centara, a koja je održana početkom aprila, ministarka Kuburović je rekla da je primena novog Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije dala rezultate.

Ministarka je naglasila da je za prvih godinu dana primene novih zakonskih rešenja doneto četiri stotine četrdeset osam presuda, od čega su četiri stotine četrdeset četiri osuđujuće, a većinu presuda prate zatvorske kazne. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.