Šta donosi zakon o vojsci?

VIDEO K9: Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dr Darko Trifunović je ocenio da je odliv kadrova jedan od problema sa kojim se susreće i Vojska Srbije.

9

Poslednje najave o izmenama Zakona o vojsci, prema oceni Sindikata Vojske Srbije, potvrđuju haotično stanje u vojsci i dokaz su diletantizma koji trenutno upravlja sistemom odbrane.

Konkretno je zamereno da “podizanje starosne granice za prijem u profesionalnu vojnu službu, jasno pokazuje da se radi o potezu očajnika kako bi se na silu vršila i održala popuna naše vojske”. Direktora Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dr Darka Trifunovića prokomentarisao je kakve posledice po vojsku može imati novi Zakon.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je objasnio da novi Zakon o Vojsci Srbije obezbeđuje da vojska bude efikasnije organizovana u skladu sa okolnostima i okruženjem. Izmenama je predviđeno i vraćanje starih imena pojedinim brigadama. On je dodao da nove okolnosti podrazumevaju drugačiju organizaciju vojske u odnosu na nekadašnju.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.