Šta da radi žrtva nasilja?

VIDEO K9: Institucije sistema, organizacije i mediji moraju sistemski i sinhronizovano da rade na sprečavanju nasilja i podršci žtvama, rečeno je na tribini koja je, povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ organizovana u Novom Sadu.

0
26

Sigurna ženska kuća Centra za socijalni rad Novog Sada, povodom obeležavanja međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ organizovala je tribinu za studente psihologije, prava, socijalnog rada i žurnalisteike pod nazivom „Šta da radi žrtva nasilja – oblici pomoći i podrške za žrtve“.

Govornici na tribinu bili su predstavnici Policijske uprave u Novom Sadu, Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva, Apelacionog suda, Centra za socijalni rad, Sigurne ženske kuće, Kliničkog centra Vojvodine, kao i predstavnica Organizacije “Iz kruga Vojvodina” koja pruža podršku ženama sa i bez invaliditeta koje su preživele nasilje.

Na tribini je bilo reči i o medijskom izveštavanju o rodnom nasilju i žrtvama nasilja, a ono što je neophodno jeste da se novinari pridržavaju ektičkog kodeksa kada je u pitanju izveštavanje o ovako osetljivim temama.

Institucije, organizacije i mediji moraju u svakom trenutku da pružaju podršku žrtvama nasilja kako bi ih motivisali i ohrabrili da nasilje prijave, te nastave dalje život u kojem nasilje nije opcija, zaključak je ove tribine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.