SSSV: Posao ili zdravlje

VIDEO K9: Zbog novih mera Kriznog štaba veliki broj zasposlenih neće raditi do ponedeljka, a ukoliko dođe do produžavanja mera, upitna je i njihova ekonomska egzistencija. U Savezu samostalnih sindikata Vojvodine kažu da je zdravlja na prvom mestu, ali da je neophodan dijalog između vlasti, sindikata i poslodavaca, kako bi u ovoj situciji našla najbolja rešenja za zaposlene.

0
71

Do ponedeljka su zatvoreni brojni objekti i preduzeća koji zapošljavaju veliki broj ljudi. Oni u ovom periodu neće raditi, a poslodavci neće prihodovati, što će se, sasvim izvesno, odraziti i na plate radnika. U Savezu samostalnih sindikata Vojvodine smatraju da su mere za sprečavanje širenja korona virusa opravdane i da ne postoji kompromis kada je u pitanju zdravlje radnika.

Trenutno su u najvećem problemu radnici koji nisu u regularnom radnom odnosu, kaže sekretar veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Tomislav Stajić i dodaje da njih sindikat ne može zaštititi.

Članovi sindikata, dakle, oni radnici koji su u regularnom radnom odnosu, nisu bili u tolikoj meri izloženi masovnim otpuštanjima u proteklih godinu dana, navodi Stajić. On, međutim, smatra da su ekonomske posledica u našoj zemlji mnogo gore nego što se o tome javno govori.

Odgovor na pitanje kako sačuvati zdravlje, a ne ugroziti radna mesta je veoma izazovan i nimalo lak, kazao je Stajić, koji je zaključio da je u ovakvoj situaciji neophodan socijalni dijalog i poverenje između vlasti, sindikata i poslodavaca, kako bi bila postignuta kompromisna rešenja kojima neće biti ugrožena ni ekonomska ni zdravstvena egzistencija radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.