SSSNS na protestu podrške štrajkačima

VIDEO K9: Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština saopštio je da pruža punu podršku radnicima koji ovih dana štrajkuju u nekoliko velikih srpskih preduzeća. U znak solidarnosti u nedelju će na Trgu slobode biti održan protest podrške štrajkačima.

0
998

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština pruža punu podršku radnicima “Fijata”, “Goše”, Gorenja” i drugima koji se bore se za bolje i humanije uslove rada, navedeno je u saopštenju ovog saveza.

“Za nas je nedopustivo da Srbija bude kolonija sa jeftinom radnom snagom i da pod izgovorom veće zaposlenosti u Srbiji, radnici postaju robovi neoliberalnog kapitalizma”, stoji u saopštenju SSSNS.

U duhu solidarnosti prema kolegama, dodaje se u saopštenju, u nedelju, 16. jula u 18 časova, SSSNS i opština će se priključiti protestu podrške na Trgu slobode u Novom Sadu, uz poziv svim građanima da učine isto kako se sutra, ističu u Savezu, ne bi našli u sličnoj situaciji.

Na protest podrške ranije je pozvao Studentski pokret Novi Sad kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo “stanjem u kojem se nalaze društvo i zemlja”, ali pre svega kako bi izrazili solidarnost sa radnicima koji su u štrajku, malinarima i, kako su naveli, “svim drugim ljudima kojima je ugrožena gola egzistencija”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.