SRS: Zabraniti održavanje Egzita

VIDEO K9: Gradski odbor SRS uputio je apel gradskim i državnim organima vlasti da ove godine, zbog epidemije korona virusa, zabrane održavanje Egzit festivala u Novom Sadu.

0
29

GO SRS zahteva od nadležnih državnih i gradskih organa da ove godine zabrane održavanje Egzit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi zbog, kako navode, bezbednosti i zdravlja ljudi, kao i opasnosti od širenja zaraze korona virusom.

“Ako su ove godine odloženi svi veliki međunarodni događaji i manifestacije – Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu, svi kulturni i muzički događaji koji okupljaju ljude iz različitih krajeva sveta, mora biti zabranjeno održavanje i jednog privatnog visokoprofitnog poduhvata, kao što je Egzit”, stoji u saopštenju SRS.

SRS podseća Egzit Fondaciju da ove godine gubitke, zbog posledica pandemije, trpe svi u svetu, bez izuzetka.

“Upućujemo apel Vladi Republike Srbije, AP Vojvodini i Gradu Novom Sadu da milione namenjene Egzitu usmere na pomoć Matici srpskoj, Srpskom narodnom pozorištu i drugim institucijama i manifestacijama, koje baštine i neguju istoriju, tradiciju i kulturu srpskog naroda i nacionalnih manjina koje žive u Srbiji”, stoji u saopštenju Gradskog odbora SRS u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.