SRS za Srpsko-ruski humanitarni centar u Vojvodini

VIDEO K9: Poslanička grupa Doktor Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka predala je danas zvaničan zahtev pokrajinskom parlamentu da se dnevni red prvog narednog zasedanja dopuni tačkom Donošenje zaključaka o pokretanju inicijative za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra na prostoru AP Vojvodine.

0
496

Uz zvaničan zahtev za dopunu dnevnog reda narednog zasedanja pokrajinskog parlamenta, radikali su priložili i 31.157 potpisa podrške građana Vojvodine za za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

“Srpska radikalna stranka je mišljenja da je Vojvodini neophodan jedan savremen, ozbiljan centar za hitne intervencije u slučaju vanrednih okolnosti, za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara, poplava, po uzoru na onaj koji već postoji u Nišu, koji je bez sumnje, jedan od najboljih centara u ovom delu Evrope”, rekao je Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe SRS.

Radikali od pokrajinskih poslanika očekuju podršku za ovu inicijativu, čime bi, kako je naveo Jakšić, učinili prvi korak u realizaciji ideje da Vojvodina dobije jedan ovakav centar u saradnji sa Ruskom Federacijom. Takođe se protive, prema njegovim rečima, pritiscima sa zapada da centar u Nišu bude zatvoren.

“Mi srpski radikali zahtevamo da se u skladu sa međuvladimim sporazumom iz 2013. godine ovom centru dodeli diplomatski status i da se otvori još je na prostoru AP Vojvodine”, naveo je Jakšić.

Formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini bilo bi, kako je rekao, u istinskom interesu građana pokrajine. Zahtev koji su predali Skupštini sastoji se od tri zaklučka.

“Prvo smo tražili da odlukom Skupštine zadužuje se Pokrajinska vlada da pokrene inicijativu kod Vlade Srbije da u saradnji sa nadležnim ministarstvom Ruske Federacije, u ovom slučaju to je Ministarstvo za vanredne situacije, pokrene postupak za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra. U drugom zaklučku tražili smo da Pokrajinska vlada izvesti Skupštinu o preduzetim aktivnostima i zadužili smo, u trećoj tački, praktično Pokrajinsku vladu da ovaj naš zahtev i potpise građana uputi vladi Republike Srbije”, precizirao je Jakšić.

Predsednik Skupštine Vojvodine, kako je rekao, ima rok od 90 dana da ovu inicijativu stavi na dnevni red pred poslanike, a radikali, naveo je Jakšić, očekuju da se to desi već na prvom narednom zasedanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.