SRS: Vlast mora stati iza seljaka

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka izrazila je nezadovoljstvo i zabrinutost zbog, kako su saopštili, nezainteresovanosti i nebrige vlasti u vezi sa mukom koja je zadesila poljoprivrednike, koja se odnosi na posledice suše širom Vojvodine.

0
476

Pokrajinska vlada ništa ne čini kako bi pomogla poljoprivrednicima, već odgovornost prebacuje na Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, smatraju u Okružnom odboru Srpske radikalne stranke.

“Srpska radikalna stranka je mišljenja da je skandalozan i nedovpustiv stav gospodina Vuka Radojevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, kako APV nije nadležna da otklanja posledice suše ni nadležna da preduzme konkretne mere za pomoć poljoprivrednicima. Nema nikakve dileme i nema nikakve sumnje da su poljoprivredne kulture pretrpele nemerljivu štetu. Da će prinosi biti ove godine nažalost minimalni i da ćemo u narednom periodu imati drastično povećanu cenu hrane”,  rekao je Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke. 

Degutantno je da nakon suše narod sluša bajke o tome kako je potrebno graditi zalivne sisteme za navodnjavanje i odvodnjavanje koje će finansirati Abu Dabi fond, rekao je Jakšić i podsetio da je Aleksandar Vučić sa mesta predsednika Vlade, krajem septembra 2013. godine najavio da prvih Arapskih 100 miliona dolara za navodnjavanje stiže u Srbiju za deset dana.

“Nije prošlo deset dana nego evo već je prošlo pune četiri godine. Vrlo interesantno je to da se vlast uvek posle suše seti potrebe za izgradnjom zalivnih sistema, a uvek posle grada, seti se potrebe za izgradnjom protivgradne opreme, dok seljak trpi nemerljivu štetu posle koje godinama jednostavno ne može da se oporavi”, naveo je Jakšić. 

Radikali zahtevaju od Pokrajinske vlade da pokrene inicijativu prema Ministarstvu poljoprivrede kako bi se obezbedile mere pomoći poljoprivrednicima.

Oni predlažu da se podigne garantovana otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, da se seljaci oslobode taksi za navodnjavanje, te da se dodatno subvencioniše kupovina semenske robe i goriva, jer je to način da se
donekle ublaže posledice katastrofalne suše.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.