SRS: Usloviti nastavak razgovora sa Prištinom

VIDEO K9: Narodna poslanica Srpske radikalne stranke Aleksandra Belačić izjavila je da radikali nemaju posebna očekivanja od novoizabranih gradonačelnika na Kosovu i Metohiji jer niko još nije upoznat sa njihovim planovima.

97

Pojedini viđeniji Srbi sa Kosova su izjavili da nemaju nikakva očekivanja od predstavnika Srpske liste koji su pobedili u opštinama na severu Kosova.

Oni su podsetili da se „olako zaboravlja činjenica da su trojica od četvorice gradonačelnika, isti oni koji su to već bili, a „ostavke su svojevremeno podneli zbog taksi, koje su ostale i već su zaboravljene‚‚.

Šta Srpska radikalna stranka očekuje da će sada biti prioriteti gradonačelnika na severu Kosova i Metohije i da li će oni zauzeti čvršći stav prema privremenim organima u Prištini, glasilo je pitanje koje smo postavili narodnoj poslanici Aleksandri Belačić.

Kandidati Srpske liste su pobedili na vanrednim izborima u sve četiri opštine na severu Kosova, a Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vulović u Zubinom Potoku i Goran Rakić u Severnoj Mitrovici i zvanično su izabrani za gradonačelnike. 

Izabrani gradonačelnici su u obavezi da pred odbornicima lokalnih Skupština polože zakletvu u roku od trideset dana. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.