SRS: Stagniraju problemi prigradskih naselja

VIDEO K9: Komunalna i infrastrukturna problematika prisutna je u brojnim delovima grada, kao i u prigradskim naseljima. Na ove probleme, sa kojima se suočavaju brojni sugrađani, podsetio je Gradski odbor Srpske radikalne stranke na današnjoj konferenciji.

0
930

Gradska vlast uređuje infrastrukturno opremljene delove grada, kao što su centralni delovi, a sa druge strane zanemaruje prigradska naselja u kojima građani nemaju mogućnost da se priljuče na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a nedostatak putne infrastrukture, povlači i pravo na javni prevoz, ističu u Gradskom odboru Srpske radikalne stranke.

“Ovim putem želim da obavestim javnost o problemima žitelja naselja Gornje livade, Mesne zajednice Klisa, koji već 25 godina muku muče sa problemom kanalizacije. Naime, to je naselje koje iz godine u godinu postaje sve veće i veće i njihovi problemi su izuzetno veliki s obzirom da neki ljudi tamo žive već 25 godina i nemaju uređene infrastrukturne uslove. Ono što je praksa unazad nekoliko godina i što izuzetno revoltira sugrađane što žive na gornjim livadama jeste da od izbora do izbora se obećava da ukloko se podrži određeni kandidat, da će njihovi problemi biti rešeni u najskorijem periodu”, rekao je Vanja Božić, potpredsednik Gradskog odbora SRS.

Pitanje o izgradnji kanalizacione mreže u ovoj godini Srpska radikalna stranka postavila je na jednoj od prošlih sednica Skupštine grada, gde je odgovor bio da izgradnja nije planirana, jer se nisu stekli uslovi za to, naveo je Božić.

“Takođe na poslednjoj sednici Skupštine grada mogli smo da vidimo da u izveštaju o kratkoročnom i dugoročnom planu rada preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija, da će početak izgradnje biti 2017. godina, a završetak tek 2026. godina. Apelujemo na gradsku vlast da se prekine sa lažnim obećanjima i da se u najskorijem periodu pristupi rešavanju problema žitelja Gornjih livada i Malog rita”, kazao je on.

 

Božić je istakao i problem nedostatka vrtića na Klisi, gde je u Orahovoj ulici, kako je naveo, još pre 20 godina planirana izgradnja vrtića koji do danas nije izgrađen, a kapaciteti postojećeg su prevaziđeni.

“Želimo da podsetimo da je demografski Klisa, Slana bara i Vidovdansko jedno od najmlađih naselja na teritoriji grada Novog Sada i da OŠ Dušan Radović već godinama je među prvima po broju učenika osnovnoškolskog uzrasta na nivou Republike Srbije. 2016. godine su imali preko 1900 mališana koji su pohađali Osnovnu školu Dušan Radović. Zbog toga smatramo da bi u najskorijem periodu trebalo pristupiti rešavanju ovog problema i da bi trebalo da započne izgradnja vrtića u Orahovoj ulici”rekao je Božić.

On je dodao da bi zbog problema koji tište žitelje Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja, trebalo pristupiti otvaranju Mesne zajednice u Gornjim livadama, koja bi zajedno sa Mesnom zajednicom Klisa, lakše i efikasnije rešavala probleme žitelja ovih delova grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.