SRS: Srbija da uzvrati kontramerama na uvođenje taksi

VIDEO K9: Država Srbija morala bi da uvede kontramere kao odgovor na uvođenje taksi samoproglašene republike Kosovo, izjavila je članica Gradskog odbrora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Marina Nedeljković.

0
237

Srbija i Bosna i Hercegovina će, ukoliko Priština ne ukine takse za robu iz te dve zemlje do samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu 1. jula, razmotriti uvođenje različitih modela kontramera, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Da li će kontramere Srbije i BiH imati svog efekta i šta one konkretno mogu doneti, glasilo je pitanje na koje je odgovor dala članica Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Marina Nedeljković.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik predsedavajućeg Saveta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović složili su se tokom njihovog poslednjeg susreta u Sarajevu da bi dve države trebalo da zajednički nastupaju i sprovode koordinisane aktivnosti.

Njihov cilj bi bilo povećanje pritiska na kosovske vlasti za ukidanje taksi na robu uvezenu iz Bosne i Hercegovine i Srbije. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.