SRS: Slava oslobodiocima!

VIDEO K9: Počast oslobodiocima u porti Uspenske crkve danasje odala i delegacija Gradskog odbora Srpske radikalne stranke, predvođena odbornicima u Skupštini grada Novog Sada i poslanicima u Skupštini Vojvodine.

0
53

Polaganjem venca na spomen – krst posvećen ratnicima 1912 – 1918. godine, u porti Uspenske crkve u Novom Sadu, povodom 105. godišnjice od oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, delegacija Gradskog odbora SRS i odala je počast oslobodiocima.

Srpska radikalna stranka čuva od zaborava uspomenu na ovaj veliki dan i odaje večitu zahvalnost svim ratnicima koji su položili živote na oltar otadžbine u Balkanskim i Prvom svetskom ratu i koji su učestvovali u oslobođenju našeg grada”, poručio je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad.

„Istorijskim  odlukama Rumske skupštine, 24. novembra i Velike narodne skupštine u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine, o prisajedinjenju Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, ostvaren je viševekovni san Srba sa ovih prostora, da žive u jedinstvenoj srpskoj državi. Neka večno živi veličanstveno delo naših predaka”, zaključio je Jakšić.  

Jakšić je istakao da je junačka srpska vojska, posle albanske golgote i proboja Solunskog fronta, nezaustavljivo oslobađala grad za gradom širom srpske Vojvodine i na taj način stvorila uslove za održavanje Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i drugih Slovena u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.