SRS: Preskupa nova zgrada RTV-a

VIDEO K9: Pre kraja ove godine trebala bi da bude završena nova zgrada RTV-a u čiju će izgradnju i opremanje biti utrošeno više od 48 miliona evra. U Gradskom odboru Srpske radikalne stranke smatraju da je izgradnja te zgrade na Mišeluku bila nepotrebna i preskupa.

0
149

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade RTV-a položen je 22. novembra 2017. godine, i prema ranijim najavama, pokrajinski javni servis u njoj će imati pet televizijskih i šest radijskih studija, a raspolagaće sa više od 17.500 kvadratnih metara.

Zgrada u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 48,4 miliona evra, zajednički je projekat Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. Najveći deo, kažu u GO SRS Novi Sad, plaćaju građani Vojvodine.

“Srpska radikalna stranka izražava nazadovoljstvo i nevericu zbog činjenice da će Pokrajinska vlada uložiti čak 44 miliona evra u izgradnju jednog megalomanskog, nepotrebnog i preskupog projekta kakav je izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodine na Mišeluku”, naveo je Đurađ Jakšić, predsednik GO SRS Novi Sad.

Srpski radikali smatraju da je RTV mogao biti smešten i na SPENS-u ili u adaptiranom prostoru nekadašnjeg Radničkog univerziteta, čime bi, naveo je Jakšić, bilo spojeno lepo i korisno, dok su desetine miliona utrošene na Mišeluku mogle biti iskorišćene za rešavanje nekih drugih gorućih problema u pokrajini.

“Nenormalan je iz razloga što preterano košta i zbog toga što najveći deo Vojvodine muku muči ne bi li oprihodovao neki dodatni dinar za vrtić, školu, park, put, trotoar, a ovamo trošimo 44 miliona evra, ako je informacija tačna koju je Koprivica dao za izgradnju RTV-a, koja jednostavno kao televizija se pretvorila u partijsku televiziju Srpske napredne stranke, nažalost, a sa druge strane ne proizvodi program koji može da zainteresuje građane”, kazao je Jakšić.

Stara zgrada RTV-a na porušena je pre 20 godina u NATO bombardovanju. Izgradnja i opremanje nove pre dve godine procenjena je na na 1,5 do 1,8 milijardi dinara, ali je, prema rečima Jakšića, u ovogodišnjem budžetu Vojvodine za tu namenu planirano čak 3,15 milijardi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.