SRS: Premalo novca za sport i omladinu

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka na poslednjoj skupštinskoj sednici lokalnog parlamenta imala je primedbe na završni račun budžeta grada za 2016. godinu, što je bila tema konferencije za novinare ove političke partije.

0
466

Završni račun budžeta grada za 2016. usvojen je većinom glasova pozicije, a odbornici SRS glasali protiv jer smatraju da građani nemaju mnogo koristi od njega, iako je, posle Beograda, novosadska gradska kasa najteža.

Najveća zamerka radikala odnosila se na izdvajanje iz budžeta za Upravu za sport i omladinu koje je na godišnjem nivou iznosi tri odsto, a samo za sport 2,1 odsto.

“Većina sredstava ostala je nerealizovana kada je reč o projektima za talentovane mlade. Ukupna sredstva koja su bila opredeljena za ovu svrhu iznosila su 257.000 dianara, a realizovano je svega 157.000 dinara”, rekla je Marina Nedeljković iz ove stranke.

Prema njenim rečima, realizovan novac je plata jednog gradskog funkcionera, a opredeljen novac u visini od 257.000 dinara na godišnjem nivou namenjen je za pet studentskih stipendija koje iznose 150.000 dianara, takođe na godišnjem nivou. Taj novac nije ni realizovan, navodi Nedeljkovićeva i pita zbog čega?

“Mi postavljamo pitanje – kako je moguće da je realizovano 150.000 dinara, a da je ukupno bilo pet stipendija. Gde je tu zapelo i o čemu se radi”, kazala je ona.

Radikali, kako je istakla, ne žele nikoga apriori da osuđuju i optužuju, samo skreću nadležnima pažnju da je suma izdvojena za talentovane i mlade naučne radnike veoma mala, s obzirom da je Novi Sad studentski centar. Takođe, apeluju na one koji odlučuju o dodeli novca mladima, da to čine mnogo realinije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.