SRS: Potrebna briga i o drugim parkovima

VIDEO K9: Lokalne vlasti pokrenule su proceduru kako bi do kraja godine napravile park na prostoru između Novog naselja i Nove Detelinare. Proteklih godina Nova Detelinara je sagrađena, a da prilikom izgradnje nije ostalo puno zelenih površina i evidentan je nedostatak zelenila. U opozicionoj Srpskoj radikalnoj stranci smatraju da je ovo dobra ideja, ali da treba raditi i na obnovi već postojećih parkova.

0
559

Sadašnja neuređena javna površina između Novog naselja i Nove Detelinare, obrasla i u nekim delovima pretvorena u divlju deponiju, uskoro će postati park.

“Radi se o veoma bitnoj stvari, prvenstveno zato što, svedoci smo svi Nova Detelinara raste, broj stanovnika se povećava iz dana u dan. Novo Naselje je stari deo grada, ali itekako smo upoznati sa činjenicom koliko ljudi živi u tom delu grada i stanovnici, ne samo sa nove i stare Detelinare i Novog Naselja, već i sa Avijatičarskog dela grada, nemaju u svom delu grada ni jedan park gde bi mogli da provode slobodno vreme”, rekla je Marina Nedeljković iz SRS.

Na proleće počinju pripremni radovi na koje će biti potrošeno najviše vremena, jer se tu trenutno nalazi nekoliko divljih deponija, šuta i samoniklog rastinja.

“Smatramo da izgradnja novog parka ne sme da stavi po strani i ostale parkove koji su na teritoriji grada, kako treba prionuti na revitalizaciju i reorganizaciju postojećih parkova ne samo Futoškog, Kameničkog i, na kraju krajeva, Železničkog i Dunavskog”, navela je Nedeljković.

Da bi se povećale površine pod zelenilom, analizom slobodnih površina utvrđeno je da taj prostor ima potencijal da postane park. Ograničen je ulicama Radomira Raše Radujkova, Bulevarom Evrope, Ulicom Đorđa Nikšića Johana i novoplaniranom ulicom Milana Ješića Ibre, kaže Nedeljković.

Projekat predviđa da će park imati desetak ulaza, dok će se unutar njega nalaziti dečje igralište sa teretanom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.