SRS: Pokrajinsku vladu formirati u najkraćem roku

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka će narednih dana obaviti razgovore sa ostalim političkim opcijama oko konstituisanja Pokrajinske vlade, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Tom prilikom istaknuto je da SRS neće podržati kandidata SNS za predsednika Pokrajinske vlade Ištvana Pastora, ali da će podržati kandidate za potpredsednika.

535

Srpska radikalna stranka će najpre obaviti razgovore sa predstavnicima SNS, odnosno predstavnicima poslaničke grupe SNS-a, istakao je potpredsednik ove stranke Milorad Mirčić.

“Očekujem da postignemo dogovor za konstitutivnu sednicu Skupštine APV. Mi nećemo glasati za predlog koji se ogleda u imenu Ištvana Pastora, ali to neće biti prepreka da podržimo predloge za podpredsednike Skupštine i tu ćemo biti voljni da svojim potpisom potvrdimo podršku izbora potpredsenika kandidata ostalih poslaničkih grupa”, najavio je Mirčić.

Miričić smatra da bi Vlada APV trebala da bude formirana u najkraćem roku kako bi moglo da se radi na rešavanju brojnih problema sa kojima se građani Vojvodine suočavaju.

Tom prilikom on je ukazao i na problem sa vodosnabdevanjem koji imaju stanovnici Inđije, zatim na problem stanovnika Severnobanatskog okruga i Kikinde, gde se broj nezaposlenih iz dana u dan povećava, kao i broj građana sa dvojnim državljanstvom. Osim toga, podsetio je i da Sremski okrug opet, kako je rekao, vrlo lako može biti poplavljen ukoliko se ne obezbedi priobalje Save. Sve su to, smatraju radikali, hitna pitanja koja bi trebalo što pre rešavati.

Podsetimo, konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna i na njoj će biti potvrđeni mandati poslanika, obrazovane poslaničke grupe, izvršen izbor predsednika i potpredsednika Skupštine APV, biće imenovan generalni sekretar Skupštine APV, te obrazovana radna tela Skupštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.