SRS podržava smene u RTV-u

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka predstavila je svoje kandidate za učešće u pokrajinskoj Vladi, a kako su istakli, podržavaju promene na pokrajinskom javnom servisu, ističići da je neophodno što pre formirati vladu kako bi se ovakva, ali i mnoga druga pitanja rešila.

532

Važno i da se utvrdi na koji način su trošena sredstva RTV zbog čega je i usledila smena rukovodstva na pokrajinskom javnom servisu, rekao je Milorad Mirčić, potpredsednik Srpske radikalne stranke.

“Da vidimo kuda su išla ta ogromna sredstva koja su se izdvajala na ime plata urednika. To su te mega-zvezde koje su mesečno, na osnovu informacija koje mi imamo, primali od 3.500 do 6.000 evra, a nikada nisu videli prostorije RTV-a, sedeli su u Beogradu i, navodno, organizovali rad RTV-a”, kazao je Mirčić.

On je dodao da je bitno da se što pre ispita pozadina priče i utvrde sve činjenice kako bi se eventualnim zloupotrebama stalo na put.

Osim o visokim honorarima za pojedince, Mirčić ističe i da je važno da se utvrdi i po kojim kriterijumima su se kupovale privatne produkcije jer, kako kaže, postoje osnovane sumnje da je došlo do sukoba interesa i da su zaposleni sa javnog servisa realizovali određene emisije u privatnim produkcijama i nakon toga ih prodavali Radio televiziji Vojvodine čime su oprihodovali pozamašna sredstva, naveo je Mirčić. Tom prilikom istaknuto je i da bi pokrajinska Vlada trebala da se formira u najkraćem roku, kako bi se odmah moglo raditi na razrešenju afere u Razvojnoj banci Vojvodine kojom je budžet Srbije oštećen za 18 miliona evra.

“Nas srpske radikale, interesuje gde je taj novac, ako je zloupotrebljavan, ako su zloupotrebljavana sredstva Razvojne banke. Ono što posebno treba naglasiti jeste interesuje nas kakva je uloga Narodne banke u svim transakcijama, odnosno bivšeg guvernera Jelašića, bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića i sadašnjeg guvernera Jorgovanke Tabaković”, izjavio je Mirčić.

Osim toga, ističe Mirčić, SRS želi da se ispita eventualna odgovornost bivšeg predsednika Vlade APV Bojana Pajtića i njegovih saradnika u ovoj aferi. Mirčić je dodao i da će šef poslaničke grupe radikala u pokrajinskoj skupštini biti Đurađ Jakšić, a njegov zamenik Milan Ćuk.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.