SRS nezadovoljan vladom Krivokapića

VIDEO K9: Vlada Zdravka Krivokapića je svojim postupcima pokazala da je okrenula leđa političkim predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, ocenio je predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu Đurađ Jakšić, koji se na jučerašnjoj konferenciji za novinare osvrnuo i na savez SNS-a i SPAS-a, kao na Zakon o istopolnim zajednicama.

0
17

Oduševljenje izbornim porazom Mile Đukanovića u Crnoj Gori, splasnulo je, izjavio je predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu Đurađ Jakšić.

On je ocenio da su problemi počeli od momenta izbora Zdravka Krivokapića, koji se nalazio na čelu Srpske liste, za predsednika crnogorske vlade i formiranja „ekspertske vlade” u kojoj, prema rečima Jakšića nije bilo mesta za političke predstavnike srpskog naroda.

Radikali, između ostalog, kritikuju i odbijanje zahteva za poništenjem odluke o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića iz Crne Gore, zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izrečenog stava o događaju u Srebrenici, zatim, kako kažu, odugovlačenje i prenemaganje po pitanju konačnog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kao i odbijanje da se poništi priznanje državnosti Kosova.

Osvrnuvši se na savez Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza, Jakšić je rekao da radikali nisu iznenađeni ovim političkim potezom, uz opasku da je SPAS, kako je naveo, jedna od 14 političkih partija kojima su naprednjaci, prema njegovim rečima, prikupljali potpise za kandidaturu i dali svu logističku podršku na prošlogodišnjim izborima.

“Koristim ovu priliku da u ime Srpske radikalne stranke pozovem sve prevarene, izigrane i razočarane članove SPAS-a Aleksandra Šapića, i ljude koji su glasali za njih na ovim poslednjim izborima, da se priključe Srpskoj radikalnoj stranci kao jedinoj istinskoj patriotskoj opoziciji naprednjačkom režimu na političkoj sceni Srbije”, rekao je Jakšić.

Srpski radikali, zaključuje on, nastavljaju i sa borbom protiv donošenja Zakona o istopolnim zajednicama, protiv čijeg su donošenja, kako je naveo, prikupili 30.000 potpisa peticije koja će trajati tokom čitavog maja meseca, a najverovatnije i u junu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.