SRS: Na dnevni red i Statut KCV

VIDEO K9: Poslanici Srpske radikalne stranke zatražili su danas odgovore od predsednika Pokrajinske vlade i predsednika Skupštine Vojvodine zbog čega na dnevnom redu pokrajinskog parlamenta još uvek nema usvajanja novog Statuta Kliničkog centra Vojvodine.

0
125

Na današnjoj sednici pokarajinskog parlamenta poslanici SRS negodovali su zbog toga što predsednik Skupštine Vojovdine Ištvan Pastor u dnevni red nije uvrstio, kako su istakli, veoma važnu tačku – usvajanje novog Statuta Kliničkog centra Vojvodine.

Đurađ Jakšić je naveo da je usvajanje statuta ove zdravstvene ustanove hitna mera, jer je i DRI u septembtru 2022. godine, između ostalog, konstatovala da se važeći Statut zasniva na propisu koji je prestao da važi, te da je potrebno da Upravni odbor preuzme aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi bili obezbeđeni opšti interni akti zasnovani na važećim zakonskim propisima, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Podsetio je i da su krajem 2021. godine osnivačka prava preneta sa Pokrajinske vlade na Skupštinu APV, kao i da je tada izabran novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora KCV. U međuvremenu, rekao je Jakšić, Klinički centar je postao Univerzitetski klinički centar, odnosno dobio je titulu više i svoj novi naziv. Jakšić je upitao i zašto je ta ustanova tokom godinu dana nije prosledila novi Statut koji je u skladu sa zakonom na saglasanost nadležnom ministarstvu i zašto još uvek novi Statut nije stavljen na dnevni red Skupštine Vojvodine.

Radikali su ova poslanička pitanja na dašanjoj sednici uputili predsednicima Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i Skupštine AP Vojvodine Ištanu Pastoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.