SRS: Grad bez strategije socijalnog razvoja

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka nezadovoljna je socijalnom politikom koja se vodi na nivou grada. Na konferenciji za novinare upriličenoj tim povodom, posebno su se osvrnuli na ulogu i značaj Centra za socijalni rad i, kako su istakli, nedostatak strategije socijalnog razvoja Grada Novog Sada.

0
257

Tranzicija je učinila svoje, a to je da društvo postane siromašnije i da tako osiromašeni građani podnose najveći teret promena, kaže Milana Mandarić, odbornca SRS-a u Skupštini grada.

“Ono što SRS kritikuje jeste nedostatak socijalne strategije razvoja grada Novog Sada koja bi morala počivati na ekonomskim, političkim, socijalnim i drugim determinantama i njihovim intencijama. Grad mora da prihvati činjenicu da su se socijalne potrebe građane povećale i da imaju dalji trend rasta i ukoliko Grad u bliskoj budućnosti ne sačini platformu socijalnog razvoja, sam Centra za socijalni rad naći će se u velikom problemu”, navela je Mandarić, odbornik SRS-a u Skupštini grada

Ona kaže da bi Centar za socijalni rad trebalo da predstavlja jednu od karika u strategiji razvoja socijalne zaštite, a ne njen jedini stub jer to direktno dovodi do smanjenja usluga ove institucije.

U izveštaju rada Centra za 2016. godinu stoje podaci koji su alarmantni i dokazuju sve ovo na šta radikali skreću pažnju.

“Broj korisnika novčane naknade se povećao za 26 odsto”, istakla je Mandarić.

Zato radikali smatraju da se moraju iznaći ekonomske i privredne mere koji će podstaći proces zapošljavanja, a smanjiti pritisak na socijalna davanja koja su, kako navode, ispod svakog ljudskog dostojanstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.