SRS: Dužna pažnja obeležavanju prisajedinjenja

VIDEO K9: U Gradskom odboru Srpske radikalne stranke smatraju da se jubilarna godišnjica prisajedinjenja Srema, Baranje, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji ne obeležava onako kako dolikuje jednom tako važnom istorijskom datumu narodima sa ovih prostora.

0
257

Obeležavanje 100 godina od istorijskih odluka donetih na Rumskoj skupštini 24. novembra i Velikoj narodnoj skupštini Srba Bunjevaca i drugih Slovena 25. novembra 1918. godine, trebalo bi prigodnim manifestacijama biti obeležavano tokom cele ove godine, smatraju u SRS.

“Izražavamo nezadovoljstvo i zabrinutost zbog činjenice da naprednjački pokrajinski režim apsolutno nespremno dočekuje obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja ovih krajeva matičnoj srpskoj državi, bez preciznog plana i programa, improvizujući, a u pitanju su definitivno, prema mišljenju SRS, najznačajniji datumi u istoriji srpske Vojvodine”, rekao je Đurađ Jakšić, predsednik GO SRS.

Jakšić zamera predsedniku Pokrajinske vlade i to što prilikom rasprave o budžetu za 2018. godinu nije, kako kaže ni spomenuo obeležavanje ovih datuma.

Radikali su nezadovoljni i načinom na koji je, privremeno, Muzej prisajedinjenja smešten u Muzeju Vojvodine.

“Umesto da je izdvojio sredstva iz budžeta AP Vojvodine za kupovinu zgrade na Trgu slobode u kojoj je održana večika Narodna skupština i u suštini dao nalog da se u njoj organizuje i formira Muzej prisajedinjenja”, naveo je Jakšić.

SRS ne prihvata ni ideju da centralna manifestacija proslave za Vojvodinu ovako značajnog jubileja bude održana u Beogradu, već za mesto održavanja predlažu Srpsko narodno pozorište ili Maticu srpsku, kao najstarijoj srpskoj instituciji kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.