Srpskim državljanima umešanim u terorizam pet meseci zatvora

Viši sud u Podgorici prihvatio je danas sporazume o priznanju krivice trojice srpskih državljana sa tužilaštvom, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad na dan oktobarskih, parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. To je potvrdio Viši sud i saopštio da na rešenje suda nema prava žalbe.

0
339

Tužilaštvo se ranije nagodilo sa Aleksandrom Aleksićem, Pericom Andrićem i Milošem Aćimovićem, koji su pristali na zatvorsku kaznu od pet meseci za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Njima je u januaru ukinut pritvor, ali će posle odluke suda da prihvati sporazum sa Tužilaštvom u zatvoru morati da provedu još po dva meseca.

Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči 25 osoba za navodni pokušaj terorizma na izborni dan, koji je predviđao nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF), hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Osumnjičeni su dominantno državljani Srbije, među kojima i bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, dok su kao organizatori označena dvojica ruskih državljana, nedostupnih pravosudnim organima Crne Gore.

Tužilac je istragu proširio i na čelnike Fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića kojima je Skupštna ukinula imunitet radi vodjenja krivičnog postupka protiv njih.

Tužilaštvo je nakon protesta i pritiska dela opozicije, odustalo od privođenja Kneževića i Mandića. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.