Srpski kajakaši otputovali u Baku

VIDEO K9: Naši kajakaši otputovali su na Evropske igre u Bakuu. U reprezentaciji je 13-oro takmičara, a prvobitno određeni tim pretrpeo je tri izmene.

466

Kajakaški tim Srbije otputovao je u Baku na prve Evropske igre. U reprezentaciji su, pored trinaestoro takmičara, i tri trenera i dvoje fizioterapeuta.

Sastav nacionalnog tima koji je otputovao u Azerbejdžan određen je na prvom Nacionalnom izbornom takmičenju, međutim, u timu koji će nastupati u Bakuu ima tri promene.

U jednosedu na 1000 metara umesto Dejana Pajića, koji je povređen, nastupiće Marko Tomićević, dok će umesto Tomićevića u jednosedu na 5000 metara, veslati Milenko Zorić. Najveća novina u timu jeste ženski četverosed na 500 metara koji će prvi put na takmičenju veslati Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan.

Nikolina Moldovan će na Evropskim igrama veslati čak pet disciplina.

[quote_box_center]“Imali smo mesec dana posle Evropskog prvenstva da se pripremimo. Oformili smo najzad i ženski četverac tako da smo u ženskoj konkurenciji popunili sve discipline. I u muškoj konkurenciji idemo u najjačem sastavu, a s obzirom da smo navikli celu zemlju da donosimo najviše medalja, ja se nadam da će i u Bakuu biti isto”, optimistična je Nikolina.[/quote_box_center]

Kajakaška takmičenja na Evropskim igrama u Bakuu biće održana od 14. do 16. juna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.