Srpski dinar uskoro na kursnoj listi Severne Makedonije

Savet Narodne banke Severne Makedonije doneo je odluku da na kursnu listu centralne severnomakedonske banke doda srpski dinar.

0
100

U saopštenju, objavljenom na sajtu Narodne banke Severne Makedonije, ta odluka će početi da se primenjuje od kursne liste koja će se formirati 1. novembra.

“Sa uključivanjem srpskog dinara na listu valuta koje mogu da se kupuju i prodaju na deviznom tržištu, otvaraju se mogućnosti za pojednostavljenje ekonomske saradnje i podsticaj privrednim subjektima da intenziviraju trgovinske i finansijske tokove između dve zemlje, s obzirom da je Srbija jedan od najvažnijih trgovinskih partnera naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, mogu da očekuju i povoljni efekti u podršci uslužnim delatnostima, s obzirom da je broj turista koji iz Srbije dolaze u Severnu Makedoniju značajan.

Napominje se i da je ova odluka doneta u periodu produbljivanja bilateralne saradnje između centralnih banaka dvaju zemalja i predstavlja koordinisanu reakciju na odluku Narodne banke Srbije da na svoju kursnu listu uvrsti i makedonski denar. (Vesti online)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.